Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η θερμότερη χρονιά φέτος από το 1850

Η θερμότερη χρονιά φέτος από το 1850

Η φετινή χρονιά είναι η πλέον θερμή ακόμα και από από το 1998 και το 2005 μαζί, που είναι η δύο προηγούμενες πιο θερμές χρονιές στον κόσμο.

Η φετινή χρονιά συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πιο θερμών χρόνων στη Γη, αφότου υπάρχουν σχετικά αρχεία, δηλαδή από το 1850 και η τελευταία δεκαετία είναι η πλέον θερμή όλων των χρόνων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, οργανισμός που ανήκει στον ΟΗΕ.

Η φετινή χρονιά είναι η πλέον θερμή ακόμα και από από το 1998 και το 2005 μαζί, που είναι η δύο προηγούμενες πιο θερμές χρονιές στον κόσμο, αλλά ενδέχεται να χάσει την πρωτιά εάν ο Δεκέμβριος δεν θα είναι τόσο ζεστός και θα ακολουθήσει τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο Μεξικό στη διάρκεια της διάσκεψης του Κανκούν.

“Η πρόσφατη υψηλή θερμοκρασία είναι εξαιρετικά έντονη κυρίως στην Αφρική, σε τμήματα της Ασίας και σε τμήματα στης Αρκτικής”, αναφέρεται στην έκθεση όπου επισημαίνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για το τρέχον έτος θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2011.

Από την πλευρά του και το Βρετανικό Γραφείο Μετεωρολογίας ένα από τα τρία εγκυρότερα στον κόσμο, αναφέρεται ότι κατά τα φαινόμενα η φετινή θα είναι η πλέον θερμή χρονιά από το 1998 έως σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Παρατεταμένο καλοκαίρι: Ανθισαν οι πορτοκαλιές στην Αργολίδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε