Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Η Τουρκία ελπίζει σε ένωση της Κύπρου ως το τέλος του χρόνου”

Η Τουρκία ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για τους όρους επανένωσης της Κύπρου μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις αρχές του 2012, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερόγλου.

“Ελπίζουμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διεξαχθεί δημοψήφισμα τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, ώστε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα νέο κράτος που εκπροσωπεί όλο το νησί”, επισήμανε ο Νταβούτογλου.

Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Τι απαντά η Κύπρος

Ως συνέχεια της απαράδεκτης και προκλητικής επικοινωνιακής πολιτικής της Τουρκίας να φορτώνει τις ευθύνες της για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό σε άλλους χαρακτηρίζει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Η Τουρκία αντί να κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για δήθεν κωλυσιεργία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Στεφάνου,θα ήταν καλύτερα να προβληματιστεί για την πολιτική της που εμποδίζει την επίτευξη λύσης.

«Αντί να προβαίνει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα κατοχικά τετελεσμένα, θα ήταν καλύτερα να αποδείξει στην πράξη ότι επιθυμεί και εργάζεται για λύση σεβόμενη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία δεν εφαρμόζει. Θα ήταν καλύτερα να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της», προστίθεται στη δήλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε