Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Β.Κορέα προειδοποιεί Σεούλ και Ουάσινγκτον

REUTERS
Προειδοποιητικό μήνυμα σε Νότια Κορέα και ΗΠΑ ότι μετά σχέδιά τους για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις εξωθούν την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου στέλνει η Πιονγκιάγνκ, λίγες ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στα δύο κράτη.

«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο πλησιάζει προς το χείλος του πολέμου εξαιτίας του προγραμματισμού για πολεμικές ασκήσεις, που καταρτίσθηκε από στοιχεία που δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες», μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
 
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ τοποθέτησε τον μέχρι σήμερα σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, στο αξίωμα του υπουργού Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Κιμ Τάε-γιουνγκ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις επικρίσεις για την αργή ανταπόκριση του στρατού στην επίθεση με το πυροβολικό που εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα εναντίον νοτιοκορεατικού νησιού.
 
Ο Λι Χι-γουόν, που αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, είναι στρατιωτικός καριέρας και από εκείνους που θεωρούν ότι το στράτευμα πρέπει να είναι έξυπνο, δηλαδή να έχει την ικανότητα να προβλέπει και να αντιδρά εγκαίρως στις αιφνιδιαστικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας.
 
Από την επίθεση του βορειοκορεατικού πυροβολικού στο νοτιοκορεατικό νησί σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και δύο πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε