Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δει τον Ολάντ

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δει τον Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στον πύργο του Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία την Τρίτη, ανακοίνωσαν σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων και η Γραμματεία της Αυτής Μεγαλειότητας.

Η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση αναμένεται να γίνει στις 18:00 ώρα Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη Βρετανία. Προηγουμένως ο κ. Ολάντ πρέπει να απευθυνθεί στη γαλλική κοινότητα στη Βρετανία, και στη συνέχεια να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ από τις 14:45.

   Προγραμματίζονται επίσης ένα γεύμα εργασίας στις 15:15 και μια κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16:15.

   Η συνάντηση θα γίνει πρόσωπο με πρόσωπο. Θα επιτραπεί σε ένα Γάλλο και ένα Βρετανό φωτογράφο να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες στην αρχή της συνεδρίασης, διευκρίνισε η Γραμματεία της Αυτής Μεγαλειότητας.

   “Η βασίλισσα είναι πολύ ευτυχής που θα μπορέσει να δεχτεί το Γάλλο νέο Πρόεδρο στο Ουίνδσορ αύριο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση δεν θα λάβει χώρα στις τελετουργικές αίθουσες υποδοχής, δεδομένου ότι αυτή είναι μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών κράτους”.

   Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει, πέραν της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα τα θέματα της άμυνας και της ενέργειας καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέρ της ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας”, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων .

   Η Συρία, το Σαχέλ και το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα θα είναι επίσης στο μενού των συζητήσεων, αναφέρει τέλος η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε