Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η βόμβα κατά του Αχμαντινετζάντ ήταν τελικά πυροτέχνημα…

Η βόμβα κατά του Αχμαντινετζάντ ήταν τελικά πυροτέχνημα…

Για πυροτέχνημα που εξερράγη και προκάλεσε σύγχυση κάνουν τώρα λόγο ιρανικά μέσα ενημέρωσης και

αξιωματούχος του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Press TV “καμία επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε” και σύμφωνα με δήλωση στελέχους του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σύγχυση προκλήθηκε από πυροτέχνημα που εξερράγη “προς τέρψιν” του προέδρου, πριν από την έναρξη προγραμματισμένης ομιλίας του σε στάδιο της πόλης Χαμαντάν.

“Ήταν ένα πυροτέχνημα, και πρόκειται να εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση”, δήλωσε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος, ενώ το ίδιο ακριβώς μετέδωσε και η ιρανική Al-Alam TV.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγή από το γραφείο της ιρανής προεδρίας και τις μεταδόσεις του σαουδαραβικού σταθμού Al Arabiya και του λιβανικού Future, είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η αυτοκινητοπομπή του ιρανού προέδρου έγινε στόχος βομβισιτκής επίθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερ, βομβιστής ο οποίος και συνελήφθη πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς την προεδρική αυτοκινητοπομπή, με αποτέλεσμα να πλήξει όχημα που μετέφερε δημοσιογράφους και στελέχη του προεδρικού γραφείου. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν κινδύνευσε, αλλά ότι υπήρξαν μερικοί τραυματίες.

Η είδηση για την επίθεση δημοσιεύθηκε και στην ιρανική συντηρητική ιστοσελίδα Khabaronline.ir.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε