Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Βουλγαρία επιμένει στην υποψηφιότητα της Γέλεβα

Η
Η

Από κόσκινο περνούν του υποψήφιους επιτρόπους της νέας Κομισιόν οι ευρωβουλευτές!

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητα της Ρουμιάνα Γέλεβα για το αξίωμα της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωση και περιμένει νομική καθοδήγηση από τις Βρυξέλλες για την υποψήφιότητά της, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του σήμερα. 

Η Ρουμιάνα Γέλεβα, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, είναι υποψήφια για το αξίωμα της Επιτρόπου της ΕΕ με αρμοδιότητα την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά σε μία ακρόαση αυτή την εβδομάδα δεν κατάφερε να πείσει την Ευρωβουλή για τις ικανότητές της, ούτε να διαλύσει τις αμφιβολίες για τα προσωπικά οικονομικά συμφέροντά της. 

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε χθες Πέμπτη την Γέλεβα “μη κατάλληλη για την δουλειά” και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να ζητήσει νομική καθοδήγηση για το αν η επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι αποδεκτή. 

Ο Μπορίσοφ όμως εξακολουθεί και σήμερα να υποστηρίζει την Γέλεβα. “Η βουλγαρική θέση δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Νικολάι Μπόεβ, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού. “Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την Γέλεβα και περιμένουμε τους δικηγόρους της Επιτροπής να αποφασίσουν για τα οικονομικά της θέματα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε