Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η υπουργός Εξωτερικών ξανά στο στόχαστρο με νέο σκάνδαλο!

REUTERS
Εκτός από το ταξίδι της στην Τυνησία τώρα και η συναλλαγές των γονέων της με Τυνήσιο επιχειρηματία έχουν μπει στο στόχαστρο για να πλήξουν τη γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών.
Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται για άλλη μία φορά το αμφιλεγόμενο ταξίδι της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, στην Τυνησία το Δεκέμβριο, αυτή τη φορά λόγω της συναλλαγής των γονέων της με Τυνήσιο επιχειρηματία.
 
Oπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine οι γονείς της υπουργού, οι οποίοι την συνόδευαν στις διακοπές της, αγόρασαν στις 30 Δεκεμβρίου μετοχές που ανήκαν στον επιχειρηματία Αζίζ Μιλέντ.
 
Ο Μπερνάρ Μαρί και η σύζυγός του Ρενέ, ηλικίας 94 και 92 ετών, ήταν ήδη μέτοχοι (με περίπου το 13% του κεφαλαίου) στην κτηματική εταιρεία (SCI) Ikram, η οποία ανήκει στον Αζίζ Μιλέντ και τον γιο του Καρίμ.
 
Σύμφωνα με την Le Canard Enchaine, οι Μιλέντ πούλησαν στις 30 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Sentido Beach στην Ταμπάρκα, όλες τις μετοχές τους στην (SCI) Ikram, στον Μπερνάρ και την Ρενέ Μαρί. Το ακριβές ποσό της συναλλαγής του ζεύγους Μαρί δεν έχει γίνει γνωστό αν και η ονομαστική αξία των μετοχών ήταν περίπου 325.000 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα
 
«Οι ενδεχόμενες συναλλαγές των γονιών της δεν αφορούν με κανένα τρόπο την Μισέλ Αλιό Μαρί, και εκείνη δεν θέλει να τις σχολιάσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος της για την επικοινωνία Γκιγιόμ Ντιντιέ.
 
Η ίδια η υπουργός υπερασπίστηκε τους γονείς της λέγοντας ότι «η ιδιωτική τους ζωή τους ανήκει» ενώ επέκρινε τις «υπερβολές» των επιθέσεων εναντίον της.
 
«Αφού πέρασαν από λεπτομερή έλεγχο τη ζωή μου, ακόμη και την ιδιωτική, τώρα ερευνούν και εκείνη των γονέων μου», είπε.
 
Η Le Canard Enchaine είχε φέρει στο φως τις πτήσεις της υπουργού και της οικογένειάς της με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μιλέντ ενώ μάλιστα είχαν αρχίσει οι ταραχές που οδήγησαν στα μέσα Ιανουαρίου στην πτώση του Μπεν Άλι.
 
Παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, η υπουργός, που είχε τη στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αρνήθηκε να παραιτηθεί.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε