Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ιαπωνία: Μεγάλη αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και της κακομεταχείρισης ανηλίκων

Ιαπωνία: Μεγάλη αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και της κακομεταχείρισης ανηλίκων

Τα εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας που έχουν εντοπιστεί από τις ιαπωνικές αρχές αυξήθηκαν κατά περίπου 10% το 2012, λόγω της διανομής στο Διαδίκτυο φωτογραφιών και άλλων εικόνων (σχέδια, κόμιξ) που αφορούν ανηλίκους, ενώ οι περιπτώσεις κακομεταχείρισης παιδιών αυξήθηκαν κατά 23%.

Η αστυνομία αναφέρει ότι εντοπίστηκαν 1.596 κρούσματα παιδικής πορνογραφίας — ένας άνευ προηγουμένου συνολικός αριθμός που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2000, όταν άρχισαν να συλλέγονται σχετικά στοιχεία.

Η ταυτότητα των ανηλίκων που συμμετείχαν στις πράξεις αυτές επιβεβαιώθηκε σε 531 περιπτώσεις.

Η Ιαπωνία επικρίνεται συχνά ότι υιοθετεί χαλαρή στάση έναντι της παιδικής πορνογραφίας, επειδή ο νόμος δεν τιμωρεί την απλή κατοχή, αλλά μόνο τη διανομή εικόνων σεξουαλικού χαρακτήρα που αφορούν άτομα κάτω των 18 ετών, εξαιρουμένων των προσώπων που είναι φανταστικά (οι χαρακτήρες των καρτούν manga, για παράδειγμα).

Οι εικόνες αυτές, σε 519 περιπτώσεις, κυκλοφόρησαν μέσω λογισμικού peer-to-peer (P2P) στο Διαδίκτυο, ένας τρόπος διανομής που αυξάνεται σταθερά.

Η αστυνομία κατέγραψε επίσης 695 περιπτώσεις πορνείας ανηλίκων κάτω των 18 ετών.

Επιπλέον, περίπου 472 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών καταγράφηκαν επίσης από την αστυνομία το 2012, 22,9% περισσότερες από το προηγούμενο έτος, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, εξηγείται από την αύξηση της πληροφόρησης και της “μεγαλύτερης προσοχής της κοινωνίας σε τέτοια ζητήματα”.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 1999, το πρώτο έτος δημοσίευσης των εν λόγω στατιστικών στοιχείων.

Για αυτές τις 472 περιπτώσεις που αφορούν 476 παιδιά και αποκαλύπτουν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, οι δράστες είναι 353: Πρόκειται για το 64% για συγγενείς των θυμάτων, σε 143 περιπτώσεις είναι ο πατέρας, και στις 83 η μητέρα.

Τριάντα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους το περασμένο έτος, ως αποτέλεσμα της βίας που προκαλείται πιο συχνά από τις μητέρες τους (21 περιπτώσεις).

Διαβάστε

Ένα κουκλόσπιτο για… ανθρώπους στην Ιαπωνία!

Παντρεύτηκαν με κουμπάρους… τον Μίκι και τη Μίνι!

Ηρωικός πατέρας: Έδωσε την ζωή του για να μην πεθάνει η κορούλα του από το κρύο!

Φονικός χιονιάς σαρώνει την Ιαπωνία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε