Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιαπωνία: Ο ΥΠΟΙΚ έγινε ο νέος πρωθυπουργός!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας, εξελέγη  πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και αναμένεται να ορισθεί αύριο πρωθυπουργός από το ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο 54χρονος Νόντα εξασφάλισε 215 ψήφους στην αναμέτρησή του με τον υπουργό Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα, 62 ετών, ο οποίος έλαβε 177 ψήφους.

Στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, που έχει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκλέγεται πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη του ομιλία, ο Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη του συνόλου του κόμματος για να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματα της Ιαπωνίας, η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

“Για να επιλύσουμε το πρόβλημα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης περιοχής, για την αντιμετώπιση του υπερτιμημένου γεν και του αποπληθωρισμού, είναι ανάγκη όλοι να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση… Θεωρώ ότι κάθε ένας από εσάς είναι απαραίτητος και επιθυμώ να δημιουργήσω χωρίς καθυστέρηση ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι θα εργάζονται από κοινού για το καλό του λαού”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε