Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιατρικό θαύμα: Βρήκε την φωνή της μετά από σπάνια μεταμόσχευση

Η Μπρένταν Γιένσεν μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση.
Η Μπρένταν Γιένσεν μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση.
Είναι μια μεγάλη ιατρική επιτυχία. Μια γυναίκα ξαναβρήκε την φωνή της μετά από επιτυχημένη μεταμόσχευση λάρυγγα.

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, που εγχειρίστηκε για δεύτερη φορά, επανέκτησε τη φωνή της, μετά από επιτυχημένη μεταμόσχευση λάρυγγα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί την Πέμπτη.
 
Η Μπρέντα Γιένσεν 52 ετών, τον Οκτώβριο, μετά από εγχείρηση 18 ωρών, που διήρκεσε δύο μέρες στο Ιατρικό Κέντρο Ντέιβις του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια, κατάφερε να ψελλίσει τα πρώτα της λόγια εντός 13 ημερών.
Ο τρόπος που έγινε η μεταμόσχευση. ΦΩΤΟ REUTERS
Την Πέμπτη, μετά από αποκατάσταση εβδομάδων, ώστε να μπορέσει να μιλήσει ξανά φυσιολογικά, η μητέρα από το Μοντεστό της Καλιφόρνια, συναντήθηκε για πρώτη φορά με ολόκληρη την ομάδα των ιατρών της, από τότε που έγινε η εγχείρηση.
REUTERS
Οι γιατροί είπαν ότι η Γιένσεν ήταν ιδανική αλλά και σπάνια περίπτωση για μεταμόσχευση λάρυγγα ή φωνητικών χορδών, γιατί είχε ήδη λάβει μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος το 2006 και δεχόταν φαρμακευτικό σχήμα, που αποτρέπει την αποβολή τους από τον οργανισμό.

Ο κίνδυνος της αποβολής από τον οργανισμό, του μοσχεύματος, μαζί με την δυσκολία της επέμβασης στην περιοχή του λάρυγγα με τα περιπλεκόμενα νεύρα, είναι που κάνουν παρόμοιες μεταμοσχεύσεις αρκετά σπάνιες, ανέφεραν οι γιατροί. Η μοναδική άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση, ήταν στην Κλινική Κλίβελαντ, του Οχάιο, το 1998.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε