Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου” θα χρηματοδοτήσει το WikiLeaks

“Ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου” θα χρηματοδοτήσει το WikiLeaks

Ένα “Ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου” δημιουργήθηκε από προσωπικότητες των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του ηθοποιού Τζον Κιούζακ, το οποίο θα “χρηματοδοτήσει και θα υποστηρίξει τις οργανώσεις που δέχονται επίθεση επειδή δημοσίευσαν την αλήθεια”.Ανάμεσα σε αυτές και το Wikileaks.

Το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FOPF) προτίθεται να προωθήσει και να χρηματοδοτήσει “την επίμονη ερευνητική δημοσιογραφία, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος που θα έχει ως στόχο να αποκαλύψει πράξεις κακοδιαχείρισης, τη διαφθορά και τις παράνομες πράξεις εκ μέρους της κυβέρνησης”.

Το WikiLeaks έγινε παγκόσμια γνωστό το 2010 με τη δημοσίευση εμπιστευτικών κι απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού στρατού για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και περίπου 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Σε ανακοίνωσή του που τιτλοφορείται “το WikiLeaks κηρύσσει τον πόλεμο στους τραπεζικούς αποκλεισμούς”, κατηγορεί γιγαντιαίες εταιρείες πιστωτικών καρτών ότι μπλόκαραν “το 95% των δωρεών προς όφελος του WikiLeaks”. Γεγονός που προκάλεσε μείωση των οικονομικών αποθεμάτων του ιστοτόπου “από πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το 2010, σε λιγότερο από χίλια δολάρια το Δεκέμβριο του 2012.”

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Ασάνζ είχε ισχυριστεί ότι αυτό το μπλοκάρισμα των δωρεών είχε ως αποτέλεσμα μια συνολική απώλεια εσόδων ύψους 36,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε

Επιδεινώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε