Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ηγέτης της ιρανικής αντιπολίτευσης καταγγέλει καταπίεση

Από δεξιά ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ιράν
Από δεξιά ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ιράν, Μεχντί Καρουμπί ΦΩΤΟ REUTERS

Παρά την επίθεση σε βάρος του μίλησε ανοιχτά για καταπίεση στο όνομα της θρησκείας και δηλώνει έτοιμος να υποστεί κάθε καταστροφή.  

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση στο Ιράν. Την Δευτέρα, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Μεχντί Καρουμπί, παρά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές πριν από λίγες μέρες, κατήγγειλε ανοιχτά “καταπίεση στο όνομα της θρησκείας”.

Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος του ο Καρουμπί εκτόξευσε τα βέλη του στον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ καθώς μίλησε μία ακόμη φορά για νοθεία στις πρόσφατες εκλογές και για “πολιτική κλοπή”.

“Ο θεός είναι μάρτυρας πως μετέτρεψαν μία πολιτική διαμάχη σε θρησκευτικό πόλεμο για να μπορέσουν, στο όνομα της θρησκείας, να καταπνίξουν τις πολιτικές διεκδικήσεις των ανθρώπων” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο μεταρρυθμιστής κληρικός, Καρουμπί αναφερόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Να σημειωθεί ότι μετά τις πρόσφατες αιματηρές ταραχές στο Ιράν μερίδα της κυβέρνησης και των κληρικών υποστήριξαν ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης πρέπει να τιμωρηθούν ως υποκινητές των επεισοδίων και εχθροί του θεού. Ορισμένοι αξιωματούχοι μάλισταν πρότειναν μέχρι και τη ποινή του θανάτου σε όσους διαφωνούν με το καθεστώς της χώρας.

Ωστόσο, ο Καρουμπί δηλώνει έτοιμος για κάθε καταστροφή και αποφασισμένος απέναντι στις απειλές που δέχεται. 

Υπέρ της καταστολής των διαδηλώσεων  
Ξεκίνησαν οι δίκες των συλληφθέντων στο Ιράν;
Στα άκρα η αντιπαράθεση στο Ιράν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε