Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ήξεραν για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ ένα 48ωρο πριν γίνει;

Ήξεραν για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ ένα 48ωρο πριν γίνει;

Απόρρητα έγγραφα που εξαφανίστηκαν. Μια επίθεση που ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί και οι φήμες πως η Ουάσινγκτον ήξερε. Παιχνίδια συνωμοσίας στη σκιά του θανάτου 4 ανθρώπων…

Τουλάχιστον αυτό «κυκλοφορεί» στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες ώρες. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Independent, σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισαν 48 ώρες πριν από την επίθεση ότι αμερικανικές αποστολές στη Λιβύη και την Αίγυπτο θα μπορούσαν να γίνουν στόχος.

Το δημοσίευμα επικαλείται κορυφαίες διπλωματικές πηγές. Και σημειώνει ότι παρότι η Ουάγινγκτον γνώριζε πως υπήρχε απειλή, δεν προειδοποίησε το διπλωματικό της προσωπικό να πάρει θα μέτρα που προβλέπονται σε περιπτώσεις «κόκκινου συναγερμού».

Ο θάνατος του Αμερικανού πρέσβη και τριών μελών του προσωπικού του, κατά την επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους στην πρεσβευτική κατοικία στη Βεγγάζη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σοβαρών και συνεχόμενων παραβιάσεων ασφαλείας γράφει η εφημερίδα.

Μπορεί οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν σχεδιασμένη, αλλά αυτό μάλλον καταρρίπτεται από τη στιγμή που κανείς δεν ήξερε ότι ο άτυχος Κρις Στίβενς είχε επιστρέψει στη Λιβύη (πρόσφατα βρέθηκε σε Γερμανία, Αυστρία και Σουηδία) και βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη Βεγγάζη. Οι πληροφορίες για το ταξίδι του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης (υποτίθεται ότι) ήταν απόρρητες…

Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη πως μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ εξαφανίστηκαν απόρρητα έγγραφα. Πρόκειται για έγγραφα που, σύμφωνα με τον
Independent, υπάρχουν ονόματα Λίβυων που συνεργάζονται με τους Αμερικανούς. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και έγγραφα σχετικά με συμβόλαια για πετρέλαιο.

Όλα αυτά ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αμερικανική αντι-ισλαμική ταινία, η οποία πυροδότησε τα επεισόδια στη Βεγγάζη.

Οι διαδηλωτές, σχηματίζοντας ομάδες μερικών δεκάδων ατόμων, πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης διακόπηκαν χωρίς προειδοποίηση για “λόγους ασφαλείας”.

Ένα αεροσκάφος της Tunisair, το οποίο επρόκειτο να απογειωθεί, καθηλώθηκε στο έδαφος.

“Απειλές για την ενδεχόμενη παρουσία φορητών πυραύλων εδάφους-αέρος είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή, ωστόσο δε γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους”, δήλωσε πηγή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τελευταίες στιγμές του αμερικανού πρέσβη! – Εικόνες που σοκάρουν

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ταινία που έχει ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους

Αυτή είναι η ταινία που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη (VIDEO)

Κατάσταση πολιορκίας! Ένας νεκρός έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε