Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ινδία: Για φόνο, απαγωγή και βιασμό κατηγορούνται οι βιαστές της 23χρονης

Ινδία: Για φόνο, απαγωγή και βιασμό κατηγορούνται οι βιαστές της 23χρονης

Ανακοινώθηκαν σήμερα και επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος των πέντε ανδρών για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο της Ινδής φοιτήτριας, η οποία το περασμένο Σάββατο υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της.

Οι δράστες δεν έδωσαν το παρών στο περιφερειακό δικαστήριο του Σάκετ στο νότιο Δελχί για λόγους ασφαλείας. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους είναι για φόνο, απαγωγή και βιασμό, ενώ η αστυνομία έχει δηλώσει πως θα επιδιώξει την επιβολή της θανατικής ποινής. Ένας έκτος κατηγορούμενος είναι κάτω των 18 ετών και πρόκειται να δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

Η επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου εναντίον της 23χρονης φοιτήτριας Φυσιοθεραπείας και του συνοδού της μέσα σε ένα λεωφορείο προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Νέο Δελχί και έχει τροφοδοτήσει μια πανεθνική συζήτηση για τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία, όπου ένας βιασμός καταγγέλλεται κατά μέσο όρο κάθε 20 λεπτά της ώρας.

Επίσης αίσθηση προκάλεσε η οργισμένη αντίδραση του πατέρα της φοιτήτριας που πρότεινε να απαγχονιστούν οι κατηγορούμενοι και να θεσπιστεί νέος νόμος για τα σεξουαλικά εγκλήματα με το όνομα της κόρης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδία: “Να απαγχονιστούν τα τέρατα”, ζητά ο πατέρας της 23χρονης που υπέκυψε στα τραύματά της

Τα κτήνη της Ινδίας προσπάθησαν να πατήσουν με λεωφορείο τη φοιτήτρια που βίασαν!

Την εκτέλεση των βιαστών της φοιτήτριας ζητεί η οικογένειά της

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε