Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: 2.000 βαρέλια πετρελαίου, αντλούνται ημερησίως στο Μεξικό…

ΗΠΑ: 2.000 βαρέλια πετρελαίου, αντλούνται ημερησίως στο Μεξικό…

H οικολογική καταστροφή όμως, συνεχίζεται … 

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP υπολογίζει στα 2.000 βαρέλια ημερησίως την ποσότητα του πετρελαίου που αντλείται από ένα υποθαλάσσιο σύστημα αντλιών που επιτρέπει τη συγκέντρωση μέρους του αργού,  που χύνεται αδιάκοπα στον Κόλπο του Μεξικού.

Υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν δηλώσει,  ότι το σύστημα άντλησης που έχει τοποθετηθεί σε βάθος 1.500 μέτρων επιτρέπει τη συγκέντρωση 1.000 βαρελιών ημερησίως, από τα 5.000 που διαρρέουν καθημερινά.

Στη σημερινή ανακοίνωση όπου προβάλλει το νούμερο των 2.000 βαρελιών, διευκρινίζει ότι θα χρειασθεί “κάποιο διάστημα” για να αυξηθεί αυτή η ποσότητα.
 Η BP αναφέρει επίσης ότι συνεχίζει να εξετάσει τη μέθοδο του σφραγίσματος της πετρελαιοπηγής.

Στην επιφάνεια της θάλασσας, 750 πλοία προσπαθούν να συγκεντρώσουν το πετρέλαιο που διαρρέει: 158.000 βαρέλια έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την BP. 

19.000 άτομα,  απασχολούνται από την εταιρεία, άλλες εταιρείες και από κυβερνητικές υπηρεσίες,  στην επιχείρηση αυτή.

΄Ηδη έχουν κατατεθεί 15.600 προσφυγές για αποζημιώσεις και έχουν διευθετηθεί 2.700 φάκελοι.

Η πετρελαιοκηλίδα έχει μέχρι στιγμής κοστίσει 625 εκατομμύρια δολάρια στην πετρελαϊκή εταιρεία, κυρίως μέσω της καταβολής ποσών ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων στη Φλόριντα, την Αλαμπάμα, τη Λουιζιάνα και το Μισισίπι για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε