Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δεν αποκλείεται η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα τρομοκρατίας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τμήματα της Συρίας, τα οποία φαίνεται ότι όλο και περισσότερο ελέγχονται από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις.

«Να είστε σίγουροι ότι διάφορες επιλογές που εμφανίζονται στον τύπο, και μερικές φορές προωθούνται, είναι ζητήματα που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τα εξετάζει πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να κατανοήσει τις συνέπειες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», είπε ο Τζον Μπρένναν.

Αρκετοί Ρεπουμπλικανικοί κριτικάρουν τους χειρισμούς Ομπάμα στο πρόβλημα της Συρίας και υποστηρίζουν την εφαρμογή μιας διεθνούς ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να αποκλείουν τις επιθέσεις των συριακών μαχητικών, και ζητούν τον ταχύτατο εξοπλισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που μάχονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παράσχουν όπλα, καθώς η αντιπολίτευση εμφανίζεται κατακερματισμένη και οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι παρατάξεις που την αντιπροσωπεύουν.

Αντ ‘αυτού η Ουάσιγκτον έχει επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική βοήθεια, τον επικοινωνιακό εξοπλισμό των ανταρτών και σε οποιαδήποτε άλλη μη στρατιωτική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να έχει συνομιλίες στην Τουρκία το Σάββατο για το συριακό ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύρος ακτιβιστής κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θανατική ποινή

Ρώσος στρατηγός: Είμαι ζωντανός! Δε με σκότωσαν Σύροι αντάρτες

Ιράν προς Τουρκία:”Μετά τη Συρία, η σειρά σας! Είστε ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ

Τηλεοπτική επανεμφάνιση του Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε