Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Πακιστάν γνώριζε ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στη χώρα

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει στοιχεία ότι η πακιστανική κυβέρνηση γνώριζε πως ο Μπιν Λάντεν ζούσε στη χώρα πριν την αμερικανική, δήλωσε ο σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Οπως είπε ο Τομ Ντόνιλον στο NBC, όταν ρωτήθηκε αν το Πακιστάν έκρυβε τον ηγέτης της Αλ Κάιντα, «μπορώ να σας πω ότι δεν έχω δει στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία ή οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για τον Μπιν Λάντεν».

Πρόσθεσε πάντως ότι η κατοικία του Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμπονταμάντ «πρέπει να ερευνηθεί». Τόνισε ότι οι πακιστανοί αξιωματούχοι πρέπει να ενημερώσουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το σπίτι όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν, αλλά και τους επιτρέψουν να ανακρίνουν τις τρεις γυναίκες του.

Ο Ντόνιλον χαρακτήρισε το θάνατο του Μπιν Λάντεν «πραγματικό χτύπημα» για την αλ Κάιντα. «Με τα μέτρα που πήραμε με την επιχείρηση στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν και το θάνατο του Μπιν Λάντεν (η αλ Κάιντα) είναι ακόμη πιο αδύναμη», υπογράμμισε ο Ντόνιλον.

Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ δεν «μπορούν να δηλώσουν ότι η αλ Κάιντα νικήθηκε στρατηγικά», καθώς «παραμένει απειλή για τις ΗΠΑ».

Οσον αφορά τα έγγραφα που υπήρχαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν ο Ντόνιλον αρνήθηκε να σχολιάσει αν βρέθηκαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν ότι η αλ Κάιντα σχεδίαζε συγκεκριμένες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε