Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Εκτέλεσαν θανατοποινίτη λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

ΗΠΑ: Εκτέλεσαν θανατοποινίτη λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

Ένας Αμερικανός εκτελέστηκε χθες βράδυ στην Οκλαχόμα, μεσούσης της εκλογικής βραδιάς και τα τελευταία λόγια του αφορούσαν τη μάχη στήθος με στήθος για το Λευκό Οίκο…

Ο Γκάρι Τόμας Άλεν εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση και η δήλωση του θανάτου έγινε στις 18:10 τοπική ώρα (01:10 ώρα Ελλάδος σήμερα), σχεδόν μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες σε αυτή την πολιτεία.

“Ο Ομπάμα κέρδισε δύο από τις τρεις κομητείες της Οκλαχόμα”, είχε δηλώσει ο θανατοποινίτης λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται για την εκτέλεση. “Θα είναι μια αμφίρροπη κούρσα”, είχε σχολιάσει, σύμφωνα με δηλώσεις του, όπως τις ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών Τζέρι Μέισι.

Ο 56χρονος κατάδικος, η εκτέλεση του οποίου είχε αναβληθεί τρείς φορές, έδειξε ωστόσο ότι εξεπλάγη που η εκτέλεση θα πραγματοποιείτο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γκάρι Άλεν είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία το 1986 της 24χρονης μητέρας των δύο μικρών παιδιών του, η οποία μόλις τον είχε εγκαταλείψει. Ο Άλεν είχε χάσει ένα μάτι του σε ανταλλαγή πυρών με έναν αξιωματικό της αστυνομίας που τον καταδίωκε για να τον συλλάβει μετά το φονικό.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει μάταια να απαλλαχθεί από την ποινική ευθύνη ο άνδρας αυτός που είχε νοσηλευτεί με ψυχολογικά προβλήματα και είχε βαρύ ιστορικό αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών, σε πολλές προσφυγές τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και το τελευταίο αίτημα χθες Τρίτη.

Είναι ο πέμπτος κρατούμενος που εκτελείται φέτος στην Οκλαχόμα, την 36η πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο! Τον εκτέλεσαν κι ας ήταν διανοητικά καθυστερημένος

 

Το twitter έσωσε (άθελά του) θανατοποινίτη!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε