Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ένοπλοι φύλακες στα σχολεία, μετά το μακελειό στο Κονέκτικατ

ΗΠΑ: Ένοπλοι φύλακες στα σχολεία, μετά το μακελειό στο Κονέκτικατ

Η σφαγή 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, στο Κονέκτικατ, οδήγησε στην απόφαση να υπάρχουν ένοπλοι φύλακες σε σχολεία πολλών πολιτειών της Αμερικής.

Μια αγροτική κοινότητα του Οχάιο, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες των σχολείων της για να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών της, σχεδόν ένα μήνα μετά τη σφαγή 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν 20 παιδιά, από έναν νεαρό οπλοφόρο σε ένα σχολείο στο Κονέτικατ.

Σε ένα μήνυμα προς τους γονείς που αναρτήθηκε χθες στον δικτυακό τόπο της σχολικής διεύθυνσης του Μονπελιέ, ένας υπεύθυνος εξηγεί ότι το συμβούλιο της τοπικής διοίκησης αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες “για να βελτιώσει και να ενισχύσει την ασφάλειά μας”.

Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης των σχολείων θα φέρουν τα όπλα, αφού πρώτα εκπαιδευτούν σε αυτά τον Μάρτιο, ενώ οι δάσκαλοι και τα μέλη του παιδαγωγικού προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές δεν θα είναι οπλισμένοι, διευκρίνισε.

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε πολλές άλλες αμερικανικές πολιτείες και η εφημερίδα “Washington Post” αναφέρει ως παράδειγμα σήμερα την περίπτωση μιας κομητείας στην Πενσιλβάνια (ανατολικά) όπου έχουν προσληφθεί συνταξιούχοι αστυνομικοί που φέρουν όπλα και κάνουν περιπολίες μέσα στα σχολεία.

Στο Νιου Τζέρσεϊ (ανατολικά), όλα τα σχολεία στη μικρή πόλη του Μάρλμπορο παρακολουθούνται από ένοπλους αστυνομικούς, ένα μέτρο που παρουσιάζεται όμως ως προσωρινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

11χρονος πήγε στο σχολείο με πιστόλι για … αυτοπροστασία!

Η στιγμή που ο Ομπάμα μαθαίνει για το μακελειό στο Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ)

Κονέκτικατ: η συγκινητική ιστορία της δασκάλας που σώθηκε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε