Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ για Κύπρο: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις

ΗΠΑ για Κύπρο: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις

Η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει πλήρως τους ασφαλισμένους καταθέτες, θεωρούν οι ΗΠΑ και ελπίζουν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η σταθερότητα στην ευρωζώνη είναι σημαντική για τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι κρίσιμης σημασίας να τεθούν τα θεμέλια στην Κύπρο για επιστροφή στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει πλήρως τους ασφαλισμένους καταθέτες, κάτι που είναι σημαντικό και ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προστίθεται. Σημειώνεται, επίσης, ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες και ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, απαντώντας σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, παρέπεμψε στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στάθηκε στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων που διαχειρίζονταν τα θέματα χρηματοπιστωτικής αστάθειας.

Επίσης, υποστήριξε ότι «ο Πρόεδρος μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης στην αμερικανική οικονομία. Για τον λόγο αυτό είχαμε εμπλοκή, επιχειρώντας να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να το επιλύσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστές ως την Πέμπτη οι τράπεζες στην Κύπρο – Ασφυξία στην αγορά από έλλειψη ρευστού

Το βρήκε ο Σόιμπλε! «Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν»

Η Κύπρος ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε