Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΗΠΑ και Βρετανία θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο Ιράν

REUTERS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξακολουθούν να βλέπουν ότι έχουν επαρκή “χώρο και χρόνο” για να επιδιώξουν μια διπλωματική λύση με το Ιράν

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι το παράθυρο για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα συρρικνώνεται και ενθάρρυνε την Τεχεράνη να αδράξει την ευκαιρία των συνομιλιών με τους διεθνείς ηγέτες για να αποφευχθούν “ακόμη χειρότερες συνέπειες”.

    Ο Ομπάμα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι η τάση του Ιράν είναι να αναβάλλει και να καθυστερεί τις συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

    Αναφερόμενος στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε σήμερα ότι το αμερικανικό χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν δεν θα γνωρίσει καμία “ξαφνική” αλλαγή στην εκτέλεσή του, παρά τα πρόσφατα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται Αμερικανοί στρατιώτες.

    “Αυτή τη στιγμή, δεν περιμένω κάποια ξαφνική αλλαγή στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει. Έχουμε ήδη αποσύρει 10.000 από τους στρατιώτες μας. Έχουμε προβλέψει την απόσυρση άλλων 23.000 έως το καλοκαίρι”, σημείωσε ο Ομπάμα.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε από την πλευρά του στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Βρετανία δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα στο Αφγανιστάν.

    “Η Βρετανία πολεμά στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών από την αρχή της σύγκρουσης το 2001. Έχουμε ακόμα 9.500 στρατιώτες εκεί. Θα ολοκληρώσουμε την αποστολή αυτή και θα το πράξουμε με υπευθυνότητα”, τόνισε.

    Ο Κάμερον είπε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στη βίαιη αναταραχή στη Συρία, και ένας εμφύλιος πόλεμος ή μια επανάσταση είναι αναπόφευκτοι, εάν ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ συνεχίσει την καταστολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε