Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Μετάβαση τώρα στην Αίγυπτο»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Φαίνεται πως εκτός από τους διαδηλωτές, το διάγγελμα Μουμπάρακ δεν ικανοποίησε ούτε τις ΗΠΑ. Που ζήτησαν από τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλλαγές τώρα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα κατέστησε σαφές στον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι η μετάβαση πρέπει να ξεκινήσει τώρα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον στον Μουμπάρακ.

Ερωτηθείς αν ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τον Χόσνι Μουμπάρακ δικτάτορα, ο Ρομπερτ Γκιμπς έστειλε σαφές μήνυμα στο Κάιρο, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως: «η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μουμπάρακ έχει την ευκαιρία να δείξει ποιος πραγματικά είναι αρχίζοντας τη μετάβαση που τόσο απελπισμένα χρειάζεται η χώρα του».

Αναφερόμενος δε στην πρόθεση του Αιγύπτιου ηγέτη να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν έχουν προγραμματιστεί οι προεδρικές εκλογές, ξεκαθάρισε οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και «το τώρα σημαίνει τώρα».

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει συνέχεις επαφές με συμβούλους ασφαλείας και ξένους ηγέτες για την κατάσταση στην Αίγυπτο. Την Τετάρτη είχε επικοινωνία με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε