Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ωμή καταστολή του Άσαντ η εκατόμβη θυμάτων στη Συρία

ΗΠΑ: Ωμή καταστολή του Άσαντ η εκατόμβη θυμάτων στη Συρία

Ώς «μία νέα και φρικαλέα απόδειξη της ωμής καταστολής του Άσαντ» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την ανακάλυψη εκατοντάδων πτωμάτων στην Νταράγια.

«Εάν ευσταθούν, οι πληροφορίες αυτές αποτελούν μία νέα και φρικαλέα απόδειξη της ωμής καταπίεσης του Άσαντ, και της τρομερής περιφρόνησής του στην ανθρώπινη ζωή», τονίζει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τόμι Βίτορ.

Ο Άσαντ «έχει απολέσει κάθε ίχνος νομιμότητας και ημέρα την ημέρα, καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό για την διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση εναντίον του προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία και να δοθεί το έναυσμα για μία πολιτική μετάβαση», προσθέτει ο Βίτορ.

Την Κυριακή, οι αντάρτες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη άνω των 300 σορών στην Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό, έπειτα από μία πολυήμερη επιχείρηση του στρατού. Οι αντικαθεστωτικοί αποδίδουν την ωμότητα αυτή στο καθεστώς του Άσαντ, ενώ η επίσημη εκδοχή, μέσω του πρακτορείου Sana, κάνει λόγο για «εκκαθάριση» της Νταράγια από τους «τρομοκράτες μισθοφόρους».

Όπως τονίζει σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διοικητής των στρατευμάτων της αντιπολίτευσης, ο συριακός στρατός άνοιξε ένα καινούργιο μέτωπο στην περιοχή της Δαμασκού εναντίον των ανταρτών.

«Ο στρατός συγκεντρώνει τις επιχειρήσεις του στα ανατολικά της Δαμασκού, ενώ ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) προσπαθεί να επαναφέρει τις μάχες στην ίδια τη Δαμασκό», τόνισε η ίδια πηγή.

Διαβάστε

Καταδικάζει η ΕΕ τη σφαγή στη Νταράγια

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε