Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πακέτο βοήθειας στους ανέργους

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πακέτο ύψους 149 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή βοήθειας στους άνεργους και για φοροαπαλλαγές ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία…

… καθώς οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας που ανέρχεται στο 9,7%. 

Το μέτρο, που εγκρίθηκε με ψήφους 62 υπέρ και 36 κατά, οδεύει τώρα προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πολλοί βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ασκούν πιέσεις για πιο δραστικά μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Οι Δημοκρατικοί έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές που μπορεί να τους στοιχίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου. 

Τα δύο σώματα έχουν εγκρίνει νομοσχέδια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να ολοκληρώσουν την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου ώστε να υπογραφεί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του πακέτου στήριξης των ανέργων και ευχαρίστησε τους γερουσιαστές και των δύο κομμάτων που υποστήριξαν την πρόταση. «Είμαι ευγνώμων στους γερουσιαστές και των δύο κομμάτων που έκαναν ακόμα ένα βήμα, σήμερα, για να επιστρέψει το έθνος σε σταθερό οικονομικό βηματισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε