Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τα χημικά όπλα της Συρίας

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τα χημικά όπλα της Συρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν από κοντά τα αποθέματα χημικών όπλων της Συρίας και “διαβουλεύονται ενεργά” με τους γείτονες της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

“Πιστεύουμε πως τα αποθέματα χημικών όπλων της Συρίας παραμένουν υπό συριακό κυβερνητικό έλεγχο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ. “Δεδομένης της κλιμάκωσης της βίας στη Συρία και των αυξανόμενων επιθέσεων του καθεστώτος εναντίον του λαού του, παραμένουμε πολύ ανήσυχοι για αυτά τα όπλα”.

Αυτή ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου σε μια ερώτηση σχετικά με τον ισχυρισμό ενός αποστάτη σύρου στρατιωτικού, σύμφωνα με τον οποίο οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ μετακινούν χημικά όπλα κατά μήκος της χώρας για πιθανή χρήση εναντίον της αντιπολίτευσης σε στρατιωτικά αντίποινα για τη δολοφονία τεσσάρων ανώτατων αξιωματούχων ασφαλείας.

“Εκτός από την παρακολούθηση των αποθεμάτων τους, διαβουλευόμαστε ενεργά με τους γείτονες της Συρίας –και φίλους μας στη διεθνή κοινότητα–για να υπογραμμίσουμε την κοινή μας ανησυχία για την ασφάλεια των όπλων αυτών και την υποχρέωση της συριακής κυβέρνησης να τα ασφαλίσει”, είπε ο Βίτορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Άσαντ μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε