Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Παραμένουμε σε κατάσταση επιφυλακής»

ΦΩΤΟ REUTERS

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει εξαιρετικά προσεκτική για κάθε προσπάθεια από την Αλ Κάιντα να εκδικηθεί τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν» δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος δια του εκπροσώπου του, Τζέι Καρνεϊ.

Η έκκληση της Αλ Κάιντα για εκδίκηση έδειξε επίσης ότι αναγνώρισε ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, που ήταν επίσης και ένας παράγων για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να μην δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πτώμα του, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Θα παραμείνουμε σε κατάσταση επιφυλακής», είπε ο Καρνεϊ που συνοδεύει τον Ομπάμα σε περιοδεία. «Γνωρίζουμε καλά τη δυνατότητα για μια τέτοια δραστηριότητα, και για το λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το θέμα αυτό», δήλωσε.

Ένας λόγος που ο πρόεδρος αποφάσισε να μην δώσει στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν είναι επειδή αυτές δεν χρειάζονται για να πεισθεί ο κόσμος ότι είναι πράγματι νεκρός.

Ο Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τις ειδικές δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην επιδρομή για την δολοφονία του μπιν Λάντεν, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποδαυλίσουν την βία κατά των Αμερικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο Λάντεν – Απειλεί τις ΗΠΑ: «Το αίμα του θα γίνει τα δάκρυά σας»

Ηθελαν να αιματοκυλίσουν την επέτειο της 11η Σεπτεμβρίου – Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε επιθέσεις σε τρένα!

4 περίεργες συμπτώσεις που συνδέουν Χίτλερ και Μπιν Λάντεν – Τα πτώματα τους δεν θα βρεθούν ΠΟΤΕ

Απέτισαν τιμές στον Μπιν Λάντεν και ζητούν τζιχάντ κατά των ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε