Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ψάχνουν λύση, στο τεράστιο πρόβλημα από την διαρροή πετρελαίου…

ΗΠΑ: Ψάχνουν λύση,  στο τεράστιο πρόβλημα από την διαρροή πετρελαίου…

Φυσικοί, μηχανικοί και γεωλόγοι, οι καλύτεροι στον τομέα τους …

Η κυβέρνηση Ομπάμα,  ένωσε την αφρόκρεμα της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας,  για να βοηθήσει την πετρελαϊκή εταιρία BP,  να αντιμετωπίσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

“Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας,  ασχολείται με την επίλυση του προβλήματος”, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Στίβεν Τσου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσικής.

Επιστήμονες, οι καλύτεροι στον τομέα τους, έχουν συγκεντρωθεί στο Χιούστον του Τέξας,  στο επιχειρησιακό κέντρο της βρετανικής BP,  η οποία διαχειριζόταν την πλατφόρμα άντλησης που βυθίστηκε στις 22 Απριλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η τεράστια πετρελαιοκηλίδα.

Αποστολή τους, να σκεφτούν “αλλιώς”,  και να καταφέρουν να σταματήσουν τη διαρροή,  που καθημερινά φτάνει τα 800.000 λίτρα αργού πετρελαίου.

Στόχος της ομάδας επιστημόνων είναι,  να εξετάσουν κάτω από ένα άλλο πρίσμα τις εναλλακτικές λύσεις και να προτείνουν καινούργιες, καθώς επίσης και να επεξεργαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες,  ώστε να αποφευχθεί μια ανάλογη καταστροφή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε