Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Στην ηλεκτρική καρέκλα 60χρονος

Ο 60χρονος Larry Bill Elliott που πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα.

 

Στην ηλεκτρική καρέκλα κάθισε ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για φόνο.

 

Ο 60χρονος Λάρι Έλιοτ από τη Βιρτζίνια, μία από τις ελάχιστες πολιτείες που επιτρέπεται ακόμη η χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας, επέλεξε μόνος του τον τρόπο αυτό.
 
Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με ηλεκτρική καρέκλα μετά από εκείνη του Ιουνίου του 2009 στη Νότια Καρολίνα, πολιτεία η οποία επιτρέπει σε όσους αντιμετωπίζουν την εσχάτη των ποινών να επιλέξουν με ποιον τρόπο θέλουν να πεθάνουν.
 
«Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 21:08. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών στη Βιρτζίνια, Λάρι Τρέιλορ.
 
Ο 60χρονος Έλιοτ επέλεξε να πεθάνει στην ηλεκτρική καρέκλα, πράγμα πολύ σπάνιο μετά τη γενίκευση των εκτελέσεων με θανατηφόρο ένεση στις 35 πολιτείες όπου επιβάλλεται η θανατική ποινή, διότι η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται πιο ανώδυνη για τους καταδικασθέντες. Ο Έλιοτ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την δολοφονία μιας γυναίκας 25 ετών και σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του 30χρονου συντρόφου της.
 
Το όπλο με το οποίο έγιναν οι φόνοι δεν βρέθηκε ενώ ο Έλιοτ επέμενε ότι είναι αθώος.
 
Η Βιρτζίνια είναι, μετά το Τέξας, η αμερικανική πολιτεία όπου επιβάλλονται οι περισσότερες θανατικές ποινές και εκτελούνται οι περισσότεροι κρατούμενοι μετά την επαναφορά της δυνατότητας της επιβολής της εσχάτης των ποινών από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο το 1976.
 
Ο Έλιοτ είναι ο 3ος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην πολιτεία από τις αρχές της χρονιάς και ο 105ος από το 1976. Την 10η Νοεμβρίου, οι αρχές στη Βιρτζίνια εκτέλεσαν το Τζον Μουχάμαντ, το λεγόμενο «σνάιπερ», ελεύθερο σκοπευτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε