Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συλληφθέντες για κατασκοπεία ομολογούν την πραγματική τους ταυτότητα

ΗΠΑ: Συλληφθέντες για κατασκοπεία ομολογούν την πραγματική τους ταυτότητα

Ο Μάικλ Ζότολι και η Πατρίσια Μιλς παραδέχθηκαν ότι είναι Ρώσοι και αποκάλυψαν την αληθινή ταυτότητά τους.

Τρεις από τους δέκα υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την απόφαση δικαστή από τη Βιρτζίνια (ανατολικές ΗΠΑ) και θα εμφανισθούν σε προκαταρκτική ακρόαση την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου της Αλεξάντρια.

“Πιστεύω πως οι ύποπτοι είναι ικανοί να διαφύγουν”, δήλωσε η δικαστής Τερέζα Μπιουκάναν στην ακρόαση, στη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκαν ο Μιχαήλ Σεμένκο και το ζεύγος Μάικλ Ζότολι και Πατρίσια Μιλς, που κατοικούν στη γειτονική κοινότητα Άρλινγκτον, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον.

Παραιτήθηκαν του δικαιώματος να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους με εγγύηση, προκειμένου να έχουν μία προκαταρκτική ακρόαση την Τετάρτη στο ίδιο δικαστήριο της Αλεξάντρια και όχι σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Μάικλ Ζότολι και η Πατρίσια Μιλς παραδέχθηκαν ότι είναι Ρώσοι και αποκάλυψαν την αληθινή ταυτότητά τους, σύμφωνα με μία επιστολή που εστάλη την Παρασκευή από τον αμερικανό δημόσιο κατήγορο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια.

“Ο Ζότολι παραδέχθηκε πως είναι ρώσος πολίτης του οποίου το αληθινό όνομα είναι Μιχαήλ Κούτσικ, (…) και πως ο πατέρας του ζει στη Ρωσία”, γράφει ο εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα στην επιστολή που εστάλη από τη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά της, “η Πατρίσια Μιλς είναι επίσης Ρωσίδα και ονομάζεται Ναταλία Περεβέρζερα. Η Μιλς δήλωσε πως οι γονείς, ο αδελφός και η αδελφή της ζουν στη Μόσχα”, αναφέρεται στην επιστολή.

Στην επιστολή ο Μπαράρα ζητεί από τη δικαστή Τερέζα Μπιουκάναν όπως οι τρεις ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση, κάνοντας λόγο, όπως και σε προηγούμενα έγγραφα που αφορούσαν άλλους φερόμενους ως πράκτορες, για “κίνδυνο φυγής”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε