Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ – Τουρκία: “Καλά κάναμε και συλλάβαμε τον Αμερικανό” δηλώνει ο Γιλντιρίμ

Φωτογραφία: Reuters

Υπερασπίστηκε την σύλληψη του υπαλλήλου της Αμερικανικής πρεσβείας ως ‘Γκιουλενιστή” ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός με δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ήταν ανάρμοστη η επιλογή των ΗΠΑ να σταματήσουν να εκδίδουν βίζα στους Τούρκους πολίτες.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η διένεξη θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν, όμως υπερασπίσθηκε τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία ενός εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο.

Αυτή προκάλεσε και την κίνηση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν την έκδοση βίζα στους Τούρκους, με την Άγλυρα να προχωρεί σε αντίστοιχη απόφαση ως αντίποινα στους Αμερικανούς πολίτες.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να είναι περισσότερο λογικές. Το θέμα πρέπει ασφαλώς να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AK.

«Ποιόν τιμωρείτε; Κάνετε τους πολίτες σας και τους δικούς μας να πληρώσουν το τίμημα, αυτό δεν είναι σοβαρό. Δεν κυβερνάς μια χώρα με συναισθηματικές αποφάσεις», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις