Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ζητούν στήριξη από τη Σ. Αραβία για το Ιράν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τη σθεναρότερη υποστήριξη του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα στις προσπάθειες επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν ζήτησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε το Ριάντ και συζήτησε με τον Σαουδάραβα μονάρχη την ενίσχυση των συστημάτων αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας του βασιλείου. 

«Βεβαίως ελπίζουμε ότι οι Σαουδάραβες θα χρησιμοποιήσουν όποια επιρροή έχουν, και έχουν αξιοσημείωτη, στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο για να μας βοηθήσουν», δήλωσε ο Τζεφ Μορέλ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου. 

Τη Σαουδική Αραβία επισκέφθηκαν πρόσφατα διαδοχικά η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, για να συζητήσουν το ίδιο θέμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την επιβολή ενός ακόμα, του τέταρτου κατά σειρά, γύρου κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Σύμβουλοι του Γκέιτς έκαναν σαφές πως αναμένουν το Ριάντ να πιέσει συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας να συναινέσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε