Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ιράκ: Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πρώην πρωθυπουργού

Η κατάσταση της υγείας του πρώην ιρακινού πρωθυπουργού Τάρεκ Αζίζ επιδεινώνεται ραγδαία και δεν μπορεί πιά να περπατήσει, λέει ο γιός του.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ “δεν δύναται πλέον να περπατήσει και η υγεία του επιδεινώνεται αισθητά” τόνισε από το Αμμάν ο γιός του Ζιάντ Αζίζ.

Επικαλούμενος τη μητέρα του, η οποία επισκέφθηκε τον σύζυγό της στις 30 Ιουλίου στις φυλακές της Καζιμίγια, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, ο Ζιάντ Αζίζ τονίζει πως “ο πατέρας που πρέπει να υποβαστάζεται από δύο άνδρες διότι δεν μπορεί να περπατήσει”. “Η μητέρα μου και η αδελφή μου Μάισα τον επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν σε ποιόν βαθμό είναι αδύναμος και πόσο επιδεινώνεται η κατάστασή του”, τονίζει ο Ζιάντ Αζίζ, ο οποίος όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του ζει στην Ιορδανία μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως ο 74χρονος πρώην πρωθυπουργός “αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλο το προσωπικό της Καζιμίγια”, όπου μεταφέρθηκε στις 13 Ιουλίου από το αμερικανικό κέντρο κράτησης Κρόπερ. Ο Αζίζ επιτρέπεται να συνομιλεί με την οικογένειά του τέσσερα λεπτά τον μήνα, πρόσθεσε ο Ζιάντ Αζίζ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Γκάρντιαν, κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι “εγκατέλειψε το Ιράκ στην τύχη του”, διατάσσοντας να σταματήσει η δράση των αμερικανικών δυνάμεων σε μία στιγμή που αναζωπυρώνεται η βία στη χώρα.

Μοναδικός Χριστιανός στον κύκλο του σανταμικού καθεστώτος, ο Αζίζ παραδόθηκε στα αμερικανικά στρατεύματα στα τέλη Απριλίου του 2003. Η οικογένειά του έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε