Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιρακ: Νεκροί στρατιωτικοί και δικαστής απο επιθέσεις καμικάζι

Ιρακ: Νεκροί στρατιωτικοί και δικαστής απο επιθέσεις καμικάζι

Υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών σκοτώθηκε σήμερα μαζί με δύο από τους σωματοφύλακές του σε επίθεση καμικάζι κοντά στην Ταλ Άφαρ, στο βόρειο Ιράκ, έγινε γνωστό από αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Ο ταξίαρχος Αούνι Άλι, διευθυντής της σχολής των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας, σκοτώθηκε μπροστά από το σπίτι του από ένα καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, έγινε γνωστό από τις πηγές.

Δύο καμικάζι επιτέθηκαν στην κατοικία του ταξίαρχου Αούνι Άλι, ανακοίνωσαν οι αρχές. “Οι φρουροί σκότωσαν έναν καμικάζι βομβιστή, αλλά όταν ο ταξίαρχος και οι σωματοφύλακές του βγήκαν έξω, ένας άλλος βομβιστής έτρεξε προς το μέρος τους και ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε”, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πάντα βορείως της Βαγδάτης, ένας δικαστής σκοτώθηκε από έκρηξη μαγνητικής βόμβας που ανατίναξε το αυτοκίνητό του στο χωριό Σαλμάν Πακ, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Ο Άχμεντ αλ-Μπαγιάτι, ένας σουνίτης δικαστής αρμόδιος για αστικές υποθέσεις, είχε δεχθεί απειλές όταν εργαζόταν παλιότερα ως ερευνητής σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Το 2012 είχε αναγκαστεί να πληρώσει λύτρα 150.000 δολαρίων για να πετύχει την απελευθέρωση του γιου του που είχε απαχθεί.

Εξάλλου, ένας υπολοχαγός του στρατού σκοτώθηκε και δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Χιτ, μια πόλη βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, αλλά οι εξεγερμένοι σουνίτες, κυρίως αυτοί της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, βάζουν τακτικά στόχο διοικητές και δυνάμεις ασφαλείας στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

Οι επιθέσεις αυτές συμβαίνουν ενώ η χώρα βρίσκεται σε πολιτική κρίση, καθώς εδώ και σχεδόν δύο μήνες πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Διαβάστε

Νέα αιματοχυσία από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Νέα αιματηρή επίθεση καμικάζι στο Ιράκ
 

Νέο μακελειό στο Ιράκ – Τουλάχιστον 33 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε