Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιρακινοί πολιτοφύλακες συμμαχούν με την Αλ Κάιντα

Ιρακινοί μαχητές που ανήκουν στη σουνιτική πολιτοφυλακή “Αφύπνιση”, που μάχεται στο πλευρό των Αμερικανών, φέρεται ότι έχουν συμμαχήσει τους τελευταίους μήνες με το δίκτυο της αλ Κάιντα.

H εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης, πρώην και νυν μέλη της πολιτοφυλακής “Αφύπνιση” και αντάρτες, αναφέρει ότι παρόλο που δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, εκατοντάδες μέλη της πολιτοφυλακής, ανάμεσά τους και πολλοί με βαθιά γνώση της λειτουργίας του αμερικανικού στρατού, φαίνεται ότι έχουν προσχωρήσει στις τάξεις της αλ Κάιντα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό χιλιάδες μέλη της “Αφύπνισης”, που λαμβάνουν χρήματα από τις ιρακινές αρχές, να βοηθούν μυστικά τους αντάρτες, προσθέτει η εφημερίδα.

Αυτές οι προσχωρήσεις οφείλονται εν μέρει στην αγανάκτηση προς την κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, τους οποίους τα μέλη της “Αφύπνισης” θεωρούν εχθρικούς προς το κίνημά τους, αλλά και στις πιέσεις που ασκεί η αλ Κάιντα, επισημαίνει η εφημερίδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε