Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιράν: “Κόκκινη γραμμή” για τα δικά του πυρηνικά πρέπει να χαράξει το Ισραήλ

Ιράν: “Κόκκινη γραμμή” για τα δικά του πυρηνικά πρέπει να χαράξει το Ισραήλ

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι αντί να ζητεί την χάραξη “κόκκινης γραμμής” για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, το Ισραήλ θα πρέπει να χαράξει μια για το ίδιο και για το πυρηνικό του οπλοστάσιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η “κόκκινη γραμμή” αποτελεί μια επαναλαμβανόμενη φράση του Ισραήλ όταν αναφέρεται στα πυρηνικά του Ιράν. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να χαράξει μια τέτοια γραμμή για να δείξει στην Τεχεράνη μέχρι ποιό σημείο επιτρέπεται να προχωρήσει με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

“Ο πρωθυπουργός του σιωνιστικού καθεστώτος (το Ισραήλ) με το γράφημά του στα Ηνωμένα Έθνη, θα πρέπει να μάθει ότι, αν αποκτώντας την ατομική βόμβα περνάς την κόκκινη γραμμή, τότε θα πρέπει να χαράξει μια τέτοια για το σιωνιστικό καθεστώς που διαθέτει δεκάδες πυρηνικές κεφαλές”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αχμάντ Βαχιντί.

Ο υπουργός αναφερόταν στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παρουσίασε ένα γράφημα με μια “κόκκινη γραμμή” στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και το βράδυ της Πέμπτης το παρουσίασε κατά τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

“Ποιά χώρα είναι πιο επικίνδυνη; Ένα καθεστώς με πυρηνικά όπλα που απειλεί μια άλλη χώρα με στρατιωτική επίθεση ή μια χώρα που τάσσεται υπερ του πυρηνικού αφοπλισμού και διαθέτει ειρηνικά πυρηνικά προγράμματα εντός των διεθνών κανονισμών”, διερωτήθηκε ο ιρανός υπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε