Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ίρμα: 12 οι νεκροί στη Φλόριντα – Λεηλασίες, συλλήψεις και… Τραμπ

Ίρμα

Η Ίρμα μπορεί να “πέρασε” αλλά έχει αφήσει πίσω της την καταστροφή και θάνατο. Μόνο στη Φλόριντα στέρησε τη ζωή από 12 ανθρώπους.

Ο νεότερος απολογισμός από το φονικό πέρασμα της Ίρμα από τη Φλόριντα δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν βρεθεί στην πολιτεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Συλλήψεις και λεηλασίες στο Μαϊάμι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πάει στη Φλόριντα την Πέμπτη (14.09.2017) για να διαπιστώσει επί τόπου τις καταστροφές από τον κυκλώνα.

Μαζί του θα είναι και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται πάντα με όλους εκείνους που επλήγησαν από τους κυκλώνες» έγραψε στο twitter.

Ο απολογισμός της Ίρμα

Οι αιτίες που προκάλεσαν τους 12 θανάτους στη Φλόριντα, δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στον κυκλώνα Ίρμα ανέρχεται ως αυτή τη στιγμή στους 12», ήταν το μόνο που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλμπέρτο Μοσκόκο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Φλόριντα.

Ο κυκλώνας άφησε πίσω του κτίρια που κατέρρευσαν, σπίτια διαλυμένα και τόνους συντριμμιών στα νησιά Κις.

Φλόριντα

Στη συγκεκριμένη περιοχή το 85% των οικημάτων υπέστη μερική ή ολική καταστροφή.

Περίπου 5,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις—ή περίπου 12 εκατ. άνθρωποι—στη Φλόριντα και γειτονικές Πολιτείες ήταν ακόμη χωρίς ρεύμα έως το βράδυ της Τρίτης.

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να αποκαταστήσουν την παροχή κι έχουν κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ελλείψεις καυσίμων αντιμετώπιζε το 37,6% των πρατηρίων στην Πολιτεία, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από τη Δευτέρα το απόγευμα (46%), σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για τη διαθεσιμότητα καυσίμων GasBuddy.

Μαϊάμι Μαϊάμι

Λεηλασίες και συλλήψεις Μαϊάμι

Όλα αυτά την ώρα που η αστυνομία του Μαϊάμι έχει κάνει περισσότερες από 50 συλλήψεις υπόπτων για λεηλασία.

Μεταξύ αυτών 26 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι διέρρηξαν ένα κατάστημα Wal-Mart.

Η διάρρηξη στο Wal-Mart έγινε τη νύχτα του Σαββάτου, στο βόρειο τμήμα της πόλης του Μαϊάμι, δήλωσε  ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μαϊάμι Ντέιντ, ο Αλβάρο Ζαμπαλέτα.

Μεταξύ των υπόπτων για λεηλασίες είναι κι έξι άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι εισέβαλαν σε καταστήματα στο Μιντάουν Μαϊάμι.

Φέρονται να έκλεψαν εμπορεύματα όπως παπούτσια, τσάντες και φορητούς υπολογιστές.

Η αστυνομία του Μαϊάμι είχε πριν από λίγες ημέρες αναρτήσει μια φωτογραφία στο Facebook με ορισμένους από τους υπόπτους για λεηλασίες να κάθονται σε ένα κελί.

Η λεζάντα έγραφε: «Σκέφτεστε να κάνετε λεηλασίες; Ρωτήστε αυτούς τους άνδρες πώς κατέληξε (η απόπειρά τους). #stayindoors (μείνετε μέσα)».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις