Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ήρθε η ώρα της Κύπρου για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης

Ήρθε η ώρα της Κύπρου για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης

– Το δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βάσσος Σιαρλή
– Είπε: Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης «δεν είναι κακό, ούτε ντροπή»
– Δεν θα αφορά μόνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Βασίζεται στο γεγονός ότι η παραχώρηση βοήθειας από την ΕΕ στην Ισπανία για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, χωρίς μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο να τύχει της ίδιας μεταχείρισης.

Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης «δεν είναι κακό, ούτε ντροπή» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Σε περίπτωση που θα γίνει, είπε, η Κύπρος θα πρέπει να χειριστεί το θέμα, όπως η Iσπανία, ώστε να αποφύγουμε αυστηρούς όρους.

«Όταν προσφεύγει κανείς στον μηχανισμό στήριξης, λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών που ίσως προκύψουν τον επόμενο καιρό. Συνεπώς, θα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αίτημα, που θα καλύπτει όχι μόνο τις παρούσες συνθήκες και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και μελλοντικές ανάγκες», δήλωσε ο κ. Σιαρλή.

Ανέφερε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, είναι ότι δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές για χρηματοδότηση. Η κυβέρνηση, είπε, προσπάθησε να εξασφαλίσει δάνειο από τρίτες χώρες μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε. Οι προσπάθειες, πρόσθεσε, συνεχίζονται με την ευχή ότι θα τα καταφέρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αγορές πήραν τα… πάνω τους μετά την ισπανική διάσωση…

Το κόμμα της Μέρκελ ζητάει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε