Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισημερινός: Άγνωστη η τύχη των μεταλλωρύχων, συνεχίζονται οι εκσκαφές

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεκάδες μεταλλωρύχοι συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό των συναδέλφων τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος 150 μέτρων.

Οι κατολισθήσεις στο ορυχείο όπου εργάζονταν, στην περιοχή του Πορτοβέλο την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσαν τον εγκλωβισμό δυο εργατών. Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει όμως αν είναι ακόμη ζωντανοί. Οι σύντροφοί τους, πάντως, δε χάνουν τις ελπίδες τους.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί ακόμα να είναι ζωντανοί, γιατί η καθίζηση μεγάλων όγκων χωμάτων δεν έχει πλήξει όλο το μήκος της στοάς όπου βρίσκονται και υπάρχει στο σημείο και αέρας για να μπορούν να ανασάνουν, πράγμα πολύ θετικό», δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πηγών, Κάρλος Παρέγια. «Πρέπει να τους βρούμε με κάθε τρόπο», δήλωσε ένας συνάδελφός τους στο ίδιο ορυχείο εξόρυξης χρυσού και άργυρου.

Από την ημέρα του ατυχήματος, όμως, πάντως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημείο ζωής από τους δύο άνδρες, ενώ δύο άλλοι συνάδελφοί τους του ορυχείου Κάζα Νέγκρα που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα της χώρας με το Περού, βρέθηκαν το Σάββατο νεκροί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε