Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ισλαμιστής διείσδυσε σε γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και σχεδίαζε χτύπημα!

Ισλαμιστής διείσδυσε σε γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και σχεδίαζε χτύπημα!

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν ισλαμιστή που είχε κατορθώσει να διεισδύσει στη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του Συντάγματος (BfV).

Η υπηρεσία είχε πληροφορίες ιδιαίτερα από αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, με τον ισλαμιστή να παραβιάζει το υπηρεσιακό απόρρητο αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά δεδομένα της BfV που απαιτούνται για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης. Ο ύποπτος παραδέχτηκε εν μέρει την ενοχή του στους εισαγγελείς, σημειώνοντας ότι σχεδίαζε να διεισδύσει στο BfV για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεξαγωγή βομβιστικής επίθεσης στα κεντρικά στο όνομο του Αλλάχ.

Εκπρόσωπος της BfV τόνισε στην Die Welt πως δεν υπήρχε άμεση απειλή για το προσωπικό, καθώς τα σχέδια του υπόπτου δεν είχαν μπει σε ενεργή φάση. Τόνισε ακόμα ότι παραμένει άγνωστο αν ο ύποπτος είχε αποκτήσει οποιεσδήποτε εκρηκτικές ύλες.

Ο ύποπτος είναι Γερμανός, 51 ετών και παλιότερα εργαζόταν σε τράπεζα. Προσελήφθη από την υπηρεσία BfV τον Απρίλιο, καθώς πέρασε με επιτυχία όλες τις διαδικασίες πρόσληψης και ήταν επιφορτισμένος με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ισλαμιστών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πηγή στο BfV συμπεριφερόταν διακριτικά κατά τη διαδικασία της πρόσληψης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι συνέλεγε σχολαστικά εμπιστευτικά δεδομένα της υπηρεσίας και τα παρέδιδε μέσω διαδικτύου σε κάποιον άλλο. Εξέφραζε επίσης την υποστήριξή του σε εξτρεμιστικές ομάδες και συζητούσε ανοιχτά για τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο αρχηγείο της BfV.

Κρατούσε κρυφές τις δραστηριότητές του από την οικογένειά του και κανείς δεν ήξερε ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Οι δραστηριότητές του στο διαδίκτυο έγιναν αντιληπτές από άλλο πληροφοριοδότη που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες ισλαμιστών. Μεταμφιέστηκε σε ριζοσπαστικό μουσουλμάνο και παρακολουθούσε τον ύποπτο για 4 εβδομάδες. Σε μια από τις συζητήσεις τους του αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και πως δουλεύει στην BfV. Συνελήφθη τελικά μετά τα στοιχεία που έδωσε στις αρχές.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε