Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ισοπεδώνει τη Χομς ο στρατός της Συρίας

Ισοπεδώνει τη Χομς ο στρατός της Συρίας

Οι αρχές του καθεστώτος λένε πως σε πολλές συνοικίες της πόλεις έχουν ταμπουρωθεί αντάρτες και έτσι δικαιολογούν τον ανηλεή βομβαρδισμό της μισής πόλης από νωρίς σήμερα το πρωί.

Το καθεστώς εντείνει και τις επιθέσεις στην επαρχία Ιντλέμπ πυρπολώντας σπίτια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 15 βλήματα όλμου έπεσαν στις συνοικίες Μπαμπ Ταντμόρ, Μπουστάν αλ-Ντιουάν, Χαμιντίγε και Σαφσαφέ της Χομς, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να συντρίψουν τους θύλακες αντίστασης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δυο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά που ερρίφθησαν εναντίον του αυτοκινήτου τους κοντά στο χωριό Μπσας.

Στην επαρχία Ιντλέμπ, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση κοντά στην πόλη Μααράτ αλ-Νουμάν, κάνοντας συλλήψεις και πυρπολώντας τέσσερα σπίτια.

Πριν από τα ξημερώματα σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες στις πόλεις Χαράστα και Ερμπίν, δέκα χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, ύστερα από επίθεση των ανταρτών με ρουκέτες εναντίον φυλακίου.

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στις επαρχίες Χάμα και Ντέιρ Εζόρ της κεντρικής και ανατολικής Συρίας αντίστοιχα, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Περίπου 10.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, στις 15 Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κοινή έρευνα των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε