Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ισοψηφία Ομπάμα – Ρόμνεϊ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Ισοψηφία Ομπάμα – Ρόμνεϊ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Μάχη στήθος με στήθος προβλέπεται στις αμερικανικές εκλογές με τους δυο υποψήφιους να ισοψηφούν στο 46% σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ έκλεισε το χάσμα που τον χώριζε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και οι δύο υποψήφιοι φέρονται να ισοψηφούν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση που έγινε στο Διαδίκτυο, σε δείγμα πολιτών που θεωρείται πολύ πιθανό να ψηφίσουν, έδειξε ότι Ρόμνεϊ και Ομπάμα ισοψηφούν στο 46%, ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την τρίτη και τελευταία τηλεοπτική τους αναμέτρηση απόψε το βράδυ (πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του είδους, τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιευτεί το Σάββατο, ο Ρόμνεϊ υπολειπόταν μία μονάδα του προέδρου. Οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν αποκτήσει διαφορά μεγαλύτερη των τριών μονάδων –το όριο του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος– μετά το πρώτο ντιμπέιτ, την 3η Οκτωβρίου.

«Οι σημερινοί αριθμοί υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η κούρσα είναι πολύ αμφίρροπη. Εισερχόμαστε στην τελευταία τηλεμαχία με τους υποψήφιους κυριολεκτικά να ισοψηφούν», σχολίασε η Τζούλια Κλαρκ, ειδική του οίκου Ipsos.

Πάντως ο Ομπάμα συνεχίζει να διατηρεί ένα ουσιαστικό προβάδισμα σε πολιτείες-κλειδιά που ενδέχεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία Ipsos προβλέπει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα κερδίσει σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, το Οχάιο και η Βιρτζίνια.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 957 ψηφοφόρων μεταξύ 18ης και 22ας Οκτωβρίου και έχει περιθώριο λάθους ±3,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόψε το τρίτο και τελευταίο debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε