Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισπανία: Μόνο το 9% δηλώνει οτι θα απεργήσει

Μόνο το 9% των Ισπανών δηλώνει ότι σίγουρα θα συμμετάσχει στην γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου, την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της El Pais.

Τον Ιούλιο το 15% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει την πρόθεσή του να πάρει μέρος στην απεργία αυτή που οργανώνουν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας (CCOO και UGT) κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας οι οποίες προβλέπουν τη μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων, αλλά και των επιδομάτων ανεργίας

Στη δημοσκόπηση της El Pais, το 13% δηλώνει πως είναι πιθανό να συμμετάσχει, ενώ το 55% τονίζει πως σίγουρα δεν θα πάρει μέρος.  Το 58% επισημαίνει πως η απεργία είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Για την El Pais, “ο χρόνος λειτούργησε υπέρ του Θαπατέρο”, αφού “το νομοθετικό διάταγμα των μεταρρυθμίσεων έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και δύο μήνες” γεγονός που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αλλαγή του.

Πάντως από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι Ισπανοί σε πολύ μεγάλο ποσοστό (86%) είναι απαισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα χρειαστεί καιρός για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metroscopia στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 500 ανθρώπων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε