Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ισπανία – Σκάνδαλο διαφθοράς: Πρώην συνεργάτης του Ραχόι αρνήθηκε να μιλήσει στον ανακριτή

Ισπανία – Σκάνδαλο διαφθοράς: Πρώην συνεργάτης του Ραχόι αρνήθηκε να μιλήσει στον ανακριτή

Ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, Λουίς Μπάρθενας, αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστή που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα διπλά λογιστικά βιβλία του κόμματος, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Ο Μπάρθενας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου το οποίο ρίχνει βαριά σκιά σε σημαίνοντα μέλη του κόμματος, μεταξύ αυτών και στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, είχε κλητευτεί από τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Πάβλο Ρουίθ, ο οποίος ερευνά κυρίως υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, ο Μπάρθενας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστή, όπως επίσης να συμμετέχει σε γραφολογική εξέταση. Όπως επεσήμαναν οι δικαστικές πηγές, ο Μπάρθενας δήλωσε πως δεν πρόκειται να απαντήσει «ποτέ πια» στις ερωτήσεις του δικαστή.

Ο Λουίς Μπάρθενας από τα τέλη Ιανουαρίου τελεί υπό έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, επρόκειτο να ανακριθεί για την «πιθανή ύπαρξη πληρωμών επί μακρόν εκ μέρους του ταμείου του Λαϊκού Κόμματος σε μέλη του κόμματος και σε άλλα πρόσωπα, στα οποία δίνονταν διάφορα χρηματικά ποσά χωρίς μία φανερή νομική εξήγηση», όπως αναφέρεται στην κλήτευση του δικαστηρίου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 18 Ιανουαρίου, όταν η εφημερίδα Ελ Μούνδο είχε δημοσιεύσει άρθρο, στο οποίο υποστήριζε πως ο πρώην ταμίας διένειμε επί δύο δεκαετίες μετρητά σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Το σκάνδαλο είχε κλιμακωθεί σε βαθμό που ο ίδιος ο Ραχόι αναγκάσθηκε να τοποθετηθεί σ’ αυτό δημοσίως, διαβεβαιώνοντας ότι «ουδέποτε άγγιξε μαύρα χρήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκανε την… πάπια ο Ραχόι για τη διαφθορά

Σκάνδαλο Ραχόι – Αυτό είναι τοι πόθεν έσχες του

Έρευνα στα κρυφά βιβλία του Ραχόι

Η Μέρκελ στηρίζει Ραχόι – “Θα δημοσιεύσω τις φορολογικές μου δηλώσεις”, λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός

”Δεν τα άρπαξα – Δεν παραιτούμαι”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε