Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Δείτε βίντεο τη στιμή που ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Airbus A400M συνετρίβη σήμερα σε ένα χωράφι περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου Σαν Πάμπλο στη Σεβίλη, στη νότια Ισπανία.


Σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη είναι σοβαρά τραυματισμένοι και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί και εργαζόμενοι της εταιρείας Airbus, ενώ πρόσθεσε ότι ακυρώνει μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα Airbus A400M το οποίο δεν χειριζόταν ο ισπανικός στρατός. Ενώ η εφημερίδα El Pais επεσήμανε ότι το αεροσκάφος δεν είχε παραδοθεί ακόμη στον ισπανικό στρατό, αλλά βρισκόταν στο στάδιο της δοκιμής.

Η Airbus πρόσθεσε ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων, ενώ βρίσκεται σε επαφή και με τις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το ατύχημα. Πρόκειται για το πρώτο ατύχημα που σημειώνεται σε αυτού του είδους το αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε