Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ισπανός υπ.Οικονομικών: Δεν θα χρειαστούμε διάσωση

Ισπανός υπ.Οικονομικών: Δεν θα χρειαστούμε διάσωση
“Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη ένα πρόγραμμα διάσωσης”, υποστήριξε σήμερα σε ομιλία του στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, που επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό τους δείκτες των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων.

Σε ομιλία στο London School of Economics, ο Ντε Γκίντος υποστήριξε ότι σήμερα η ισπανική οικονομία και “βιώσιμη και ανταγωνιστική είναι”.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να στείλει μια αποστολή για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου.
 
“Η Ισπανία δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Ταμείο”, αλλά εκείνο έχει δεσμευτεί σε μια συνεχή εποπτεία του τραπεζικού τομέα, “και ναι, αυτό άρχισε”, δήλωσε σήμερα ο Τζέρι Ράις, Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.
 
“Έχουμε έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα επί τόπου στη Μαδρίτη που συνεργάζεται με την κυβέρνηση και τους εταίρους μας”, πρόσθεσε ο Ράις.
 
“Προβλέπουμε ότι μια αποστολή του Ταμείου, μια αποστολή παρακολούθησης του τραπεζικού τομέα, επιμένω, θα μεταβεί στην Μαδρίτη από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου και θα εκπονήσει σύντομα μετά την επιστροφή της έκθεση για τις ισπανικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, σημείωσε ο Ράις.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συζητήσεων μεταξύ του Ταμείου και της Μαδρίτης ενόψει μιας πιθανής οικονομικής διάσωσης της Ισπανίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο θέμα του τραπεζικού τομέα” .
 
Τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ, η Ισπανία βρίσκεται υπό την πίεση των αγορών και ενός μέρους των ευρωπαίων εταίρων της, που επιθυμούν να δουν τη χώρα να ζητά διεθνή οικονομική βοήθεια.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρέσλερ: Η Γερμανία δε θα εμποδίσει τη διάσωση της Ισπανίας – Κόσμος

”Δεν ετοιμάζεται η Ισπανία να ζητήσει βοήθεια” – Οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε