Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Δυστυχώς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το παλαιστινιακό αίτημα

Ισραηλινός υπουργός παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ δεν μπορούσε να εμποδίσει το αίτημα αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, κρίνοντας ωστόσο ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

“Δυστυχώς το Ισραήλ δεν έχει τα μέσα για να εμποδίσει τους Παλαιστίνιους να ζητήσουν την ένταξη του κράτους τους στον ΟΗΕ και είναι αδύνατον να τους σταματήσει”, είπε ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γιόσι Πέλεντ μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ.

“Όμως αυτή η πρωτοβουλία θα προσκρούσει αναμφίβολα στην άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα μας μείνει ένα περιθώριο για να διαπραγματευτούμε”, πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την πιθανότητα σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας εξαιτίας της πρωτοβουλίας των Παλαιστίνιων ο Πέλεντ εκτίμησε ότι “το Ισραήλ είναι μια νησίδα δημοκρατίας εν μέσω ενός ισλαμιστικού ωκεανού και πρέπει να δείξει φρόνηση ανοίγοντας τα μάτια και τ’ αυτιά του”.

Σύμφωνα με το ισραλινό ραδιόφωνο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, θα αναχωρήσει απόψε το βράδυ για την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με την αμερικανική ηγεσία που θα αφορούν κυρίως το παλαιστινιακό ζήτημα αλλά και περιφερειακά θέματα ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε