Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ισραήλ: “Περίεργη η επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στη Γάζα”

Ισραήλ: “Περίεργη η επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στη Γάζα”

Το Ισραήλ επέκρινε σήμερα την επικείμενη επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ Χάμαντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς της «περίεργη».

«Τολμούμε να ελπίζουμε ότι ο εμίρης θα ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους που δεν υποκινούν σε βία», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών μία ημέρα πριν την επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στη Γάζα.

«Θεωρούμε περίεργο που ο εμίρης δεν υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους στο σύνολό τους, αλλά παίρνει το μέρος της Χαμάς ενάντια στην Παλαιστινιακή Αρχή, την οποία δεν έχει επισκεφθεί ποτέ» στη Δυτική Όχθη, πρόσθεσε ο Παλμόρ.

Το Κατάρ έχει εργαστεί υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης των Παλαιστινίων διοργανώνοντας τον Φεβρουάριο μια συνάντηση στη Ντόχα μεταξύ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και του εξόριστου επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, που έχει φύγει από τη Δαμασκό και έχει εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Ο Παλμόρ υπογράμμισε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει σκοπό να επέμβει στη διοργάνωση της επίσκεψης του εμίρη αλ Θάνι, καθώς αυτός θα περάσει στη Γάζα από την Αίγυπτο.

Το Κατάρ ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι θα επενδύσει 254 εκατομμύρια δολάρια (195 εκατομμύρια ευρώ) στη Γάζα, κυρίως σε οδικά και γεωργικά έργα.

Ο αλ Θάνι αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Τρίτη τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ηγέτη αραβικού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο εμίρης είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες που θα επισκεφθούν τη Γάζα αφότου ανέλαβε τον έλεγχό της η Χαμάς, τον Ιούνιο του 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εμίρης του Κατάρ στη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε