Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ισραήλ: “συγνώμη” προς τον Τούρκο πρέσβη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Στο… περίμενε είχε για ώρα ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη και στην συνέχεια τον εξευτέλισε δημοσίως.

‘Εδωσε εντολή να μην του προσφέρουν ούτε ένα νερό και ύστερα είπε στους οπερατέρ που κάλυπταν τη συνάντηση να δείξουν στα πλάνα ότι η καρέκλα που είχε προβλεφθεί για τον πρέσβη ήταν πιο κοντή σε σχέση με αυτή του υπουργού για να φανεί η ανωτερότητα των Ισραηλινών.
Όλα αυτά καθώς οι Ισραηλινοί διαμαρτύρονται για μια τηλεταινία στην Τουρκία που κατά τη γνώμη τους προσβάλει το Ισραήλ.
Η συμπεριφορά του υπουργού εξόργισε τους Τούρκους που απαίτησαν να ζητήσει συγνώμη και έτσι σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Αγιαλόν γράφει ότι «διατηρεί τη διαμαρτυρία του κατά των επιθέσεων στην Τουρκία που έχουν στόχο το Ισραήλ» .
αλλά προσθέτει «ωστόσο δεν είναι στις συνήθειές μου να προσβάλλω πρεσβευτές ξένων χωρών. Στο μέλλον θα διευκρινίζω τη θέση μου μέσω πιο αποδεκτών διπλωματικών οδών».
Όταν ρωτήθηκε χθες από το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο Αγιαλόν δήλωσε: «Μετά την προβολή αυτής της αντισημιτικής και αντι-ισραηλινής τηλεταινίας, ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ αποφασίσαμε να αντιδράσουμε, είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται στο διπλωματικό πεδίο» .
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της επίσκεψης στην Άγκυρα του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ την Κυριακή, το διπλωματικό αυτό επεισόδιο μπορεί να εξελιχθεί σε κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε