Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισραηλινή επιδρομή σκότωσε 12χρονο στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινή επιδρομή σκότωσε 12χρονο στη Λωρίδα της Γάζας

Τους 18 έφτασαν οι νεκροί απο την Παρασκευή οπότε ξεκίνησαν οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε το θάνατο ενός 12χρονου παιδιού, ενώ σε άλλη επίθεση στην πόλη της Γάζας σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος ένοπλος, αυξάνοντας σε 18 τον αριθμό των νεκρών από τις επιδρομές που πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός από την Παρασκευή στη Γάζα, σύμφωνα με τοπικές ιατρικές πηγές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται επιδρομές χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι ο 12χρονος μαθητής σκοτώθηκε και ομάδα παιδιών επλήγη από βλήμα την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο, ανατολικά του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο θάνατος την Παρασκευή του αρχηγού μιας παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης, η οποία αποτελούσε το στόχο ισραηλινής επιδρομής, προκάλεσε νέο κύκλο βίας μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν, από τους οποίους πέντε σοβαρά, από το απόγευμα της Παρασκευής. Είναι ο πλέον αιματηρός απολογισμός στη Γάζα μετά την ευρείας κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση “Συμπαγές Μολύβι” το χειμώνα του 2008-2009.

Παράλληλα, τουλάχιστον 110 ρουκέτες και οβίδες έπληξαν το ισραηλινό έδαφος, από τις οποίες 28 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα “Σιδηρούς Θόλος”, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι ρίψεις συνεχίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα: δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα έπληξαν το νότιο Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Προληπτικά οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους του νοτίου Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια, ενώ όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής είναι κλειστά σήμερα το πρωί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε