Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιστορική άνοδος στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Μετά το “ναι” στο δημοψήφισμα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημειώνει ιστορική άνοδο αφού το δημοψήφισμα ήταν και ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ανοδος-ρεκόρ σήμερα στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μετά την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα επί της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προώθησε η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δείκτης IMKB ενισχύθηκε κατά 1.297 μονάδες για να διαμορφωθεί στις 61.905,08 μονάδες.

 
Αναλυτές ερμηνεύουν την άνοδο αυτή ως ένδειξη εμπιστοσύνης των αγορών στην πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία έπειτα από την άνετη επικράτηση του «ναι» (58%) στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που περιορίζει τις εξουσίες της δικαστικής εξουσίας και του στρατού, αναφέρεται στο δελτίο ανάλυσης των αγορών της τράπεζας Fortis.
 
«Οι αγορές είναι ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αποτελεί θετικό μήνυμα για τη σταθερότητα του κόμματος που κυβερνά μόνο του την Τουρκία και οι αγορές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους» αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας Fortis.

Οι αναλυτές βλέπουν μάλιστα επενδυτικές ευκαιρίες στη γειτονική χώρα προβλέποντας “εκτόξευση” του γενικού δείκτη πάνω και από τις 63.000.

Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ισοτιμία δολαρίου- τουρκικής λίρας θα διαμορφωθεί σταδιακά στο 1,48-1,49 και πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα οδηγήσει σε αύξηση της εισροής κεφαλαίων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε